marți, 8 iulie 2008

Cocalari si tigani in presa de azi



In Clujeanul de azi puteti citi marturia socanta a unui fost consilier local din Cluj-Napoca, Ciprian Paun, care a asistat timp de 6 ore la terorizarea calatorilor unui vagon din trenul international Viena- Alba Iulia. Protagonistii: “un grup de patru români beţi (posibil bucureşteni, după accent, potrivit mărturisirilor fostului consilier local), cu lanţuri din aur groase, fără Dumnezeu, care au luat la bătaie ori s-au legat de oameni numai de dragul de a face scandal“. Niste “cocalari”, in alte cuvinte!
Situatia a fost remediata cand un calator i-a batut de doi dintre cei patru agresori, restul fugind! Angajatii CFR care se aflau pe tren nu au intervenit timp de 6 ore, agresorii fiind arestati de politia ungara la Szolnok, dupa ce unii pasageri au sunat la 112.
Concluziile pe care le-am tras eu:
- SNCFR-ul este o companie care isi bate joc de clientii ei si ar trebui luati la bataie toti reprezentatii ei, de la controlori la sefii de gara, doar asa, sa se puna si ei in pielea clientilor
- Romanii si in general, europenii, nu sunt uniti in fata agresorilor de orice fel. 25 de oameni sa fie batjocoriti de 4 “cocalari”? Si asta nu are legatura neaparat doar cu situatia din tren, ci cu situatia per ansamblu a europenilor…
Intre timp, la Floresti - o comuna din judetul Cluj,
300 de tigani au atacat un local. In urma interventiei agentilor de paza, unul dintre tiganii agresori a fost impuscat, fiind ranit usor in zona gatului.
Drama locuitorilor Florestiului este descrisa sumbru de declaratiile date ziarului Clujeanul:
“Ce a fost astăzi (luni - n.r.) aici se întâmplă cu regularitate, o dată la două săptămâni. Cu ţiganii nu se pune nimeni, nici măcar poliţia nu le face nimic, deşi se ştie bine că fură de la oameni de pe pământuri şi caută mereu scandal. Dar ce să le faci? Vin toţi şi te ameninţă şi gata”, afirmă un locuitor al comunei.
“Acolo, lângă poştă, stau toţi şi fură de la noi, dar ce să facem?! Nu ne putem pune cu ei. Dacă noi facem ceva rău, imediat ajungem la poliţie; dacă ei sunt de vină, nu se întâmplă nimic. Merg liniştiţi şi fură”, povestesc, cu reţinere, câţiva martori la cele întâmplate luni.


Sursa- Blog Noua Dreapta

Un comentariu:

Mu*e Cocalari si Pitipoance spunea...

Jos cu cocalarii si pitipoancele din Romania !