miercuri, 30 iulie 2008

Batai de strada si impuscaturi intre tigani si romani


Ţiganii din Babadag potoliţi doar cu pistolul


În localitatea Babadag din Tulcea, o familie de ţigani s-a răzbunat ieri pe vecinii săi prin distrugerea gospodariei şi agresarea mai multor rude. Conform ştirilor Pro Tv, ca să-i domolească pe ţiganii dornici de scandal, poliţiştii au fost nevoiţi să scoată pistolul. Doi bărbaţi au ajuns la spital cu plăgi împuşcate, iar la externare se vor alege şi cu dosare penale. Echipajul de poliţie care a ajuns la domiciliul unei femei care a cerut ajutorul forţelor de ordine sunând la 112 a fost luat prin surprindere de şapte ţigani şi au fost loviţi cu pietre şi coase. Poliţiştii au încercat să-i potolească cu spray paralizant şi cu două focuri de avertisment în plan vertical. Văzând că nu reuşesc să-i calmeze, unul dintre cei doi poliţişti i-a impuşcat pe doi dintre agresori în picior. Ulterior aceştia au fost transportaţi de urgenţă la spitalul judeţean Tulcea. Atacatorii sunt recidivişti şi riscă ani buni de închisoare pentru distrugere şi ultraj, unul dintre agresori fiind eliberat zilele trecute din penitenciarul de maximă siguranţă Tulcea.


Bătăi de stradă între ţigani şi reprezentanţii unei firme de pază


Într-un incident separat, de data aceasta pe străzile Călanului, tot ţiganii au fost în centrul atenţiei. Conflictul a explodat duminică seara, după ce agenţii de pază de la fostul combinat siderurgic de la Călan au prins un ţigan la furat de fier vechi şi l-au snopit în bătaie, aflăm din ştirile Pro TV. Când a ajuns acasă, rudele şi vecinii s-au pus pe picior de război. Înarmaţi cu topoare, furci, coase şi bâte au atacat un paznic de la una din intrările în combinat. L-au bătut cu sălbăticie şi au făcut postul de pază una cu pământul. Colegii gardianului au ripostat cu un raid fulgerator, ca de comando, în cartierul ţiganilor. Confoem informaţiilor furnizate de acelaşi post de televiziune citat mai sus, cele două tabere s-au ciocnit pentru a treia oara, în faţa primăriei. 70 de oameni, dintre care 20 de agenţi de pază s-au bătut până când i-au despărţit mascaţii şi jandarmii.
Mai multe persoane au ajuns la spital. Una dintre ţigăncile care au luat parte la bătălie, însărcinată în luna a cincea, a fost lovita în umăr de un glonţ de cauciuc. Mai multe echipaje ale trupelor de intervenţie de la Poliţie şi Jandarmerie patrulează prin zonă, gata să intervină în cazul în care spiritele s-ar încinge din nou.
Între timp, opt inşi implicaţi în scandal, din tabăra ţiganilor, sunt audiaţi de poliţişti. Agenţii de pază vor fi şi ei chemaţi să dea explicaţii. Unii dintre ei povestesc că au sărit să-şi apere colegul şi că de aici a început totul. Opt persoane au ajuns la spital, însă două au refuzat să li se acorde îngrijiri medicale. Toţi au fost externaţi.


Sursa: Frontpress.ro

Un comentariu:

Laurentiu spunea...

MOARTE LOR!