sâmbătă, 21 iunie 2008

Televizorul: instrument de tembelizare a maselor


Tiganii sunt cei responsabili de aparitia manelelor, care au devenit deja o problema dar nu putem da vina tot timpul numai pe altii fara a ne vedea greselile noastre. Este adevarat ca manelele au tiganizat multi oameni needucati sau redusi mintal dar ele au aparut printre tigani si la inceput nu erau foarte populare, find cantate doar la nuntile si petrecerile tiganesti. Adevarata problema a inceput in momentul in care manelele au fost promovate de catre mass-media.

De cativa ani televiziunea promoveaza manelele. Nu erau de ajuns o multime de emisiuni de o calitate proaste in care sunt invitati oameni inculti si care sunt facute cu scopul de ai face pe oameni sa uite de problemele lor, dar acum in acele emisiuni sunt invitati manelisti care nici nu stiu vorbi bine romana. Imaginea acestor oameni este in acest fel promovata intr-o tara intreaga si din cauza lipsei de educatie multi ii i-au drept exemplu pe Nicolae Guta, Florin Salam sau Adrian Minune. Posturi precum Pro TV, Antena 1, OTV sau National TV au transformat tigania intr-o moda.

Idolii tineretului au ajuns niste tigani needucati, cu cateva clase. Tot mai multe emisiuni de divertisment promoveaza imaginea tiganilor care au ajuns deja un model. Cum educatia a ajuns sa se faca prin intermediul televizorului, multi se comporta la fel ca tiganii si manelistii a caror imagine e folosita pentru ca posturile TV sa-si faca audienta. Se pare ca patronii acestor posturi sunt interesati doar in a face bani, nu si in efectele pe care le au manelele asupra populatiei.

Statul nu s-a ocupat niciodata prea bine de educarea maselor si se pare ca nimanui nu-i pasa ca legea este incalcata, aici ma refer la cea ce a facut Pro TV acum cativa ani cand au televizat o versiune manelizata a imnului Romaniei de 1 decembrie, astfel batjocorind un simbol national. Exista deja si un post TV unde se difuzeaza numai manele: Taraf TV. Acest "MTV al manelelor" face reclama inculturii si promoveaza o obscenitate si prostie caracteristica tiganilor, cu timpul indobitocind telespectatorii si ducandu-i cu gandul la diferite iluzii materiale.

Daca televiziunile, ziarele si internetul nu ar fi promovat manelele si manelistii, atunci aceasta tiganie nu ar mai fi afectat masele needucate iar tiganii nu ar mai fi ajuns modelele noastre. Avem si noi o vina, aceea ca facem o moda din tot cea ce vedem la televizor fara a ne pasa daca e bine sau rau, astfel nu facem decat sa ne pierdem personalitatea si sa devenim usor de manipulat. Sa nu ne lasam influentati de cea ce vedem la televizor, pentru ca cei ce televizeaza manelele si incultura nu se gandesc niciodata la noi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Subscriu.

Anonim spunea...

Unul din cele mai reusite bloguri din Romania.Felicitari si multa bafta!

Anonim spunea...

Nici nu stiam unde sa-ti scriu asa ca am facut-o si eu aici.Iti multumesc ca mi-ai vizitat blogul,ma simt onorata.Dupa cum ti-ai dat seama si eu ma lupt cu aceeasi plaga:tiganii.Numai ca eu am ales sa o fac altfel,caut sa fiu mai vicleana.Blogul meu este "undercover".Ceva de genul "radem,glumim dar uite in ce kkt ne-am bagat!".Titlul acela la care te-ai referit a fost scris cu sarcasm.Si nu este singurul.Vei vedea la categoriile "Romania de ieri" si "Romania de maine" unde bat si atunci vei intelege.Oricum vreau sa pastram legatura.Pentru o ROMANIE CURATA SI LIBERA!

Anonim spunea...

"si din cauza lipsei de educatie multi II I-AU drept exemplu pe Nicolae Guta, Florin Salam sau Adrian Minune."

II I-AU

Sigur nu asculti manele, Mein Fuhrer ? :))

Se scrie II IAU. Macar atâta trebuia sa stii.