luni, 16 iunie 2008

Cocalari.com, blog rasist



Unul dintre cele mai de succes siteuri anti-manele de pana acum se parea a fi cocalari.com. Blogerul, Iepurasul de plus, avea un mod simplu de a actiona: lua poze cu manelisti de pe hi5 sau alte siteuri asemanatoare si le posta pe blogul sau. Pozele pe care manelistii le pun pe hi5 sunt extrem de penible: poze cu bani, lanturi de aur si haine de firma, iar acestea sunt deja clasice, unele tind deja spre homosexualitate si chiar zoofilie. Siteul era facut in primul rand pentru amuzamentul vizitatorilor, prostia manelistilor este pana la urma si o sursa nelimitata de amuzament., dar in acelas timp pozele ne aratau si adevarata fata a manelistilor: niste oameni inculti, needucati si spalati pe creier de muzica tiganeasca.


Se pare ca Iepurasul de plus nu-si dadea seama ce impact au pozele postate de el acolo. Pozele acelea chiar daca sunt amuzante pot la fel de usor provoca si scarba si cum multi din acele poze sunt tigani iar restul tiganizati, unii din vizitatori au postat si comentarii rasiste. Pana la urma rasismul nu este ura de rasa care pretinde toata lumea a fi. Sunt foarte putini cei care urasc pe cineva dintr-un motiv atat de banal cum e culoarea pielii. Adevarul este ca sunt foarte multi "rasisti". Rasismul este rezultatul actiunilor unei anumite rase sau etnii si la cat de mult rau fac tiganii Romaniei e imposibil sa nu existe oameni care sa-i urasca. Nu sunt urati din cauza culorii pielii, ci din cauza faptelor pe care le fac si nu totii tiganii sunt urati, unii sunt respectati, acestia reusind sa se adapteze la societatea romaneasca.


Iepurasul de plus a inceput sa-i acuze ieri seara de rasism pe cei care postau comentarii si i-a numit nazisti. Pana acum a fost indiferent la comentarile acestea dar in momentul in care cineva a postat un link la un clip in care un tigan era batut de un skinhead bulgar, Iepurasului a inceput sa-i fie deja mila de tiganii de care pana atunci isi batea joc luandu-le pozele de pe hi5 si postandu-le pe siteul sau ca vizitatorii sa poata rade de prostia lor. Daca linkul ar fi fost catre un clip in care un bulgar era batut de un tigan, atunci nu cred ca ar mai fi fost considerat rasist. Asa am ajuns sa gandim in ziua de azi ca minoritatile sunt expuse rasismului iar ca noi majoritatea, nu mai contam, cand de fapt noi avem cel mai mult de suferit.


Legile si campanile anti-rasism au devenit atat de exagerate incat chiar Iepurasul ar putea fi considerat rasist. Pana la urma asta este un "rasist", cele mai multe poze de pe siteul sau sunt puse cu scopul de a umilii tiganii, nu stiu daca Iepurasul isi da seama de asta dar asta e "rasism". Asa el "incita la ura" pe alti "rasisti" care scarbiti de unele din acele poze cu manelisti au postat comentarii dure la adresa tiganilor. Iar acum Iepurasul, un "rasist", spune ca detesta rasismul si se dezice de toti cei care l-au sustinut pana acum. Ma intreb oare ce le-ar spune el tiganilor si manelistilor de care si-a batut joc pana acum daca s-ar intalni cu ei fata in fata si ar sti cine ii? Ca totul a fost o gluma? Ca el defapt nu e rasist si detesta rasismul? Ar vedea el atunci ce inseamna rasism si cat de mult ne iubesc cei pe care incercam sa-i aparam de rasism.

13 comentarii:

Anonim spunea...

E interesant site-ul acela, dar nu înteleg de ce se face atâta zarva pentru apararea tiganilor. Nu-si dau seama ca toti tinerii din ziua de azi s-au lasat atrasi de muzica asta scârboasa si tiganeasca, se îmbraca la fel ca ei, vorbesc la fel ca ei...Suntem multi cei care ne-am saturat de ei, si tot ei sunt minoritatile. E culmea.
Eu sunt pâna peste cap de violenta lor, de activitatile lor scârboase, sa-i vad peste tot, si mai ales ca toti sa vorbeasca despre noi ca si cum am fi o tara de mizerabili numai si numai din cauza tiganilor.
E prea mult!!
Interesant blog, (l-am gasit pe Google si in pagina despre care vorbesti, cautând asemenea pagini, )chiar daca cu unele chestii nu sunt 100% de accord.

Salutari!

Anonim spunea...

Stii...am citit blogul tau, mai exact ce ai postat despre iepurasul de plus. e ciudat ca fiecare dintre noi avem o parere majoritar formata in urma unor alte pareri sau din ceea ce am auzit. dar tu ai cunoscut vreodata un om din cei pomeniti acolo? este o certitudine tot ceea ce ai scris? poate ca parerile astea sunt de prisos, devreme ce nimeni nu face nimic concret. iar comentariile astea si blogurile in sine...crezi ca rezolva toata problema asta? da, in mare sunt de aceeasi parere cu tine. intr-adevar, ai pareri interesante, dar ce rezolvi cu asta?

Anonim spunea...

Ai dreptate, din pacate nu prea rezolvi mare lucru cu un blog, sunt putine care chiar au un impact. Blogul Iepurasului ii unul dar se pare ca nu-si da seama ce face. Personal am cunoscut destui tigani si cocalari, ca nu scriu aici fictiune.

Anonim spunea...

dar trebuie sa observi si partile lor bune. de exemplu, ce poti sa le reprosezi unor copii "cocalari"? ei au nevoie de educatie si suport social. si in general tara asta are nevoie de o mare actiune de culturalizare. (stiu ca nu scrii fictiune). dar pana la urma nu toti sunt prosti, ci doar majoritatea inculti

Anonim spunea...

Asta e vina politicienilor care in loc sa se ocupe de educatia lor sunt prea ocupati sa se imbogateasca si sa danseze pe manele la chefuri.

Anonim spunea...

si e atat de simplu sa privim totul dintr-o perspectiva obiectiva, sa comentam, sa fim de acord unii cu altii ca da, nu e bine deloc...si in final sa lasam totul pe seama politicienilor.

Anonim spunea...

Nu spun sa lasam totul in seama lor, dar noi ce am putea face cand vine vorba de educarea a milioane de oameni?

Anonim spunea...

Iepurele este un las.Nici eu nu sunt de acord cu aceia care bat sau omoara evrei,unguri,negri,asiatici...s.a.md. doar de amuzament pentru ca ei sunt natzi si nu suporta alta culoare,care cred ca doar sangele lor este curat.Nu as putea sa fiu natzi niciodata pentru ca eu urasc doar pe cei ce ma afecteaza in mod direct.Am suferit mult din cauza tiganilor inca de mica.Si as fii cea mai fericita sa-i vad cu bani pe ochi. Daca nu,macar afara din tara pentru ca nu-i a lor si isi mai bat si joc de noi.Oricum cea mai periculoasa specie mi se pare romanul tiganizat,pe care putini il recunosc(din pacate).Va doresc o Romanie curata!

Anonim spunea...

Deci te cunosc. si eu sunt una care a plecat in seara aia de pe blog. din solidaritate cu cea care a postat linkl-ul youtube.

Dupa aproape un an de atunci pot spune o chestie. Iepurasul era cu morcovul in cur din cauza alora de la rst zone. care au pus niste conditii. pe care el le-a acceptat. Bad Pitzi nu. si acum e plin netul de pozele ei "superbe":))

deci la o adica toti suntem curve cand e vorba de interesul nostru. Iar iepurasul a fost o curva. Dar toti in locul lui faceam la fel.

Si sincer. Se exagera cam mult. Urasc tiganii. Mi-e scarba de ei de fapt. Dar lumea e in asa fel construita incat nu mai exista dreptate. Avem un negru la Casa Alba... WTF???? Deci nu te mai da lovit ca noi majoritatea, bla, bla, bla. Nu mai suntem demult majoritate. Suntem pe cale de disparitie. Locuiesc in afara Romaniei si ma iau cu mainile de par vazand aproape toate cuplurile mixte. aia e. trist. dar adevarat.

suzana spunea...

salut!
de apreciat fatul ca exista persoane cu initiativa impotriva procesului de tiganizare;pentru ca este un real proces sustinut inclusiv de politicieni simpatizanti ai lor si persoane influente.
ar trebui totusi initiativa completata cu actiune,manifestatii publice impotriva lor,proteste sustinute atat in Bucuresti cat si in provincie!
eu personal am avut foarte mult de suferit de pe urma tiganilor,bunicul meu chiar a fost pe punctul de a muri cand au intrat tiganii in casa in scopul de a fura si a devasta pentru ca ma stiu impotriva lor.
daca nu vom lua atitudine ferma impotriva lor risca sa devina majoritari si tot efortul si sacrificiul inaintasilor si rudelor de a imbunatati imaginea tarii in lume si de a pastra adevaratele valori nationale se duc de rapa.
multumesc,va salut

panfiloiu spunea...

Da poate ca aveti dreptate ca nu se revolva nimic cu un blog.... Dar macar aici poti spune ceea ce simti despre manele si manelisti...

FLORIN spunea...

ANTI RASISM... ANTI DISCRIMINARE

FLORIN spunea...

da ce vrei SUZANA sa ii impuscam? spunemi mie ca imediat ies in strada si ii impusc... pai cine e de vina ca te trezesti cu tiganii in casa,pai, eu sunt roman dar daca ma roade greu la stomac fi sigura ca voi venii s eu la tine sa fur ca sa nu mor de foame ... bine daca au mai lasat tiganii ceva s pentru mine p acolo